VEEL GESTELDE VRAGEN

Wat is massage?

Massage is het systematisch strijken over, het kneden van en het drukken op de zachte weefsels van het lichaam teneinde een toestand van totale ontspanning te bewerkstelligen. Er wordt olie gebruikt om de huid glad te maken. Bij het masseren glijden de handen voortdurend over grote oppervlakken van het lichaam, terwijl bij Shiatsu massage en Reflexologie meer gewerkt wordt met het drukken op kleine gebieden en punten.

Wat is voetreflexologie?

Voetreflexologie is een aangename, natuurlijke en veilige methode om je gezondheid te bevorderen. Het werkt bovendien pijnverlichtend en preventief. Het is een drukpuntmassage waarbij druk wordt uitgeoefend op reflexzones in de voet. Deze staan in verbinding met organen en delen van het lichaam. Het woord ‘reflexie’ staat voor ‘spiegel’: de voet weerspiegelt ons hele organisme.

Wat is shiatsu?

Shiatsu betekent “vingerdruk”, komt voort uit de traditionele Chinese geneeskunde en heeft zich verder ontwikkeld in Japan. Shiatsu is een drukpuntmassage en is te vergelijken met acupunctuur. Daar wordt gewerkt met naalden die op bepaalde punten worden gezet. Bij Shiatsu wordt druk gezet met de handen of vingers of andere lichaamsdelen. Een ander verschilpunt met acupunctuur is het fysieke contact. De aanrakingen en de warmte worden ervaren als steun en geven een veilig gevoel.  Shiatsu is ook gebaseerd op het Oosterse principe dat levensenergie stroomt via in de lengterichting lopende meridianen. Het doel is deze stroom te beïnvloeden en het lichaam gezond te houden door het geven van druk langs deze meridianen. Dit gebeurt meestal met de duim of de muis van de hand. Shiatsu wordt meestal door de kleren heen gegeven.  Shiatsu bestrijdt geen ziekten, maar stimuleert de zelfgenezende krachten in het lichaam en grijpt zo onrechtstreeks in op eventuele symptomen. Bovendien werkt shiatsu zeer ontspannend en is dus ideaal voor mensen die last hebben van stress, slapeloosheid, hartkloppingen, stramheid en allerlei spanningen.

Ik heb een allergie, en nu?

Maak tijdig melding van eventuele allergieën voor bepaalde oliën, etherische oliën, enz. Dan kunnen we hier tijdig rekening mee houden.

Wat is het doel van een behandeling?

Het doel van de behandeling is om het lichaam terug in harmonie te brengen zodat deze herstelt.

Wat is Cranio sacraal shiatsu protocol

Dr. Upledger heeft een behandelprotocol ontwikkeld, het zogenaamde 10 stappen protocol, waarmee in een logische opbouw het hele lichaam en alle voor het Cranio sacrale systeem belangrijke plaatsen worden behandeld. De verharding van het bindweefsel wordt op die manier getracht weer te laten verzachten. Door de diepe ontspanning die daarbij ontstaat kunnen ook de lagen worden aangesproken die met het litteken (verharding ten gevolge van inkapseling) te maken hebben. Het zijn deze littekens en verhardingen die mogelijk verantwoordelijk zijn voor het voortbestaan van klachten of het steeds terugkeren ervan. Zo kun je tijdens de behandeling in bepaalde gebieden warmte of kou, spanning of ontspanning voelen of komen er herinneringen naar boven, die gepaard kunnen gaan met het vrijkomen van emoties. Ook kan het zijn dat je lichaam tijdens de behandeling spontaan bepaalde houdingen aanneemt of bepaalde bewegingen uitvoert. Om het lichaam de tijd te geven om te reageren op de behandeling zal de behandelfrequentie niet heel hoog zijn. Deze bepalen we samen in overleg.

Voor wie?
Cranio-sacraal Protocol is voor iedereen aan te bevelen. Cranio-sacraal protocol nodigt het lichaam uit om weer zoveel mogelijk te gaan functioneren zoals het bedoeld is en stimuleert het zelfherstellende vermogen. Ook zonder concrete klachten kan behandeling worden aanbevolen ter bevordering van innerlijke rust en algehele welbevinden. Bij het Cranio sacraal protocol is de aandacht gericht op de hele mens, en niet enkel op symptomen. Bij het Cranio sacraal protocol wordt gewerkt met een lichte aanraking. Je kunt je eigen (gemakkelijk zittende) kleding aanhouden. Alleen de schoenen gaan uit en eventueel (strakzittende) riem, sieraden en contactlenzen worden uitgedaan.

Wat als je kankerpatiënt bent?

Kankerpatiënten vragen best advies aan hun arts.

Wat is een cosmetische massage of relaxatiemassage?

Een cosmetische massage is het masseren van het lichaam om het uiterlijk in stand te houden of mooier te maken. Een cosmetische massage is een massage zoals gebruikelijk in een schoonheidssalon.

Ik ben verhinderd wat nu?

Kan je niet komen, laat het ons dan tenminste 24 uur op voorhand weten, dan kan je afspraak gratis geannuleerd worden.

Is Saskia een arts?

Ik ben geen arts en beschik over een beperkte medische kennis. Daarom zal ik nooit een diagnose stellen, noch geneesmiddelen voorschrijven en is het enkel een complementaire therapie die geen vervanging vormt voor de Westerse geneeskunde.

Voor wie is voetreflexologie niet geschikt?

Voetreflexologie op voeten is niet geschikt voor personen die lijden aan of last hebben van: infectieziektes, ziektes die hoge koorts veroorzaken, ontstekingen van vaat- en lymfenstelsel, epilepsie, trombose, voetschimmel en tijdens de zwangerschap.

Moet ik na de behandeling ergens rekening mee houden?

Doordat geblokkeerde energiebanen worden vrijgemaakt, kunnen er tijdens de behandeling veel afvalstoffen vrijkomen. Daarom is het belangrijk dat je na de behandeling voldoende water of kruidenthee drinkt om deze af te voeren.

Wat is een gezichtsmassage?

Een gezichtsmassage is een uitkomst voor mensen die geen volledige lichaamsmassage willen hebben, maar toch de ontspannende en verjongende resultaten van een massage willen ervaren.

Ik heb eigenlijk helemaal geen klachten, en nu?

Je hoeft geen specifieke klachten te hebben om de vier behandelwijzen te ondergaan, ze zijn ook ideaal om gewoon tot rust te komen, te ontstressen.

Hoe maak ik een afspraak?

Hier kun je reserveren of je belt of stuurt ons een e-mail. Simpel toch?

Mag ik alcohol drinken?

Het is niet aan te raden de dag van de behandeling alcohol te nuttigen om hevige reacties van het lichaam te vermijden.